klant succes verhaal

Jan kondigde aan dat zijn traject niet langer voor iedereen geschikt was, voegde daarmee kwaliteit toe aan zijn diensten en verdriedubbelde meteen zijn omzet.

Ik ben Jan van Hees, een toegewijde coach die zich richt op mensen in hun 40's en 50's die diepgewortelde innerlijke conflicten willen oplossen en hun leven willen transformeren. Ik help mijn cliënten om zichzelf terug te vinden, met zelfvertrouwen door het leven te gaan en hun eigen pad te kiezen.


Ik begrijp dat deze conflicten zich vaak manifesteren als gevoelens van verlorenheid, zelftwijfel, isolatie en onbegrip. Ze kunnen zich ook uiten in fysieke symptomen zoals chronische pijnen, emotie-eten, overmatig gebruik van sociale media of Netflix, en ander vermijdingsgedrag. Traditionele benaderingen lossen vaak slechts 70% van deze problemen op en laten het daarbij. Daarom gebruik ik een breed scala aan onconventionele coachingmethoden om de diepere oorzaken aan te pakken en samen met mijn cliënten te doorgronden.


De uitdaging

Voordat ik met Roel & Sandra begon samen te werken, worstelde ik om mijn boodschap duidelijk over te brengen aan mijn doelgroep. Mijn berichten op social media kregen weinig reacties en ik kon geen echte connectie maken met potentiële klanten in hun 40's en 50's die worstelden met gevoelens van verlorenheid, zelftwijfel en isolatie. Ik stond voor een uitdaging: hoe kon ik mijn boodschap helder en aansprekend maken, zodat ik echt kon helpen waar het nodig was?


Wat hebben we samen gedaan?

Ik heb belangrijke stappen gezet om mijn boodschap krachtig over te brengen en mijn doelgroep effectief te bereiken. Dit hebben we bereikt door:

 • Gebruik van het R.E.S.E.T. Methode-framework: Ik heb mijn eigen unieke methode opgesteld, de R.E.S.E.T. methode waarmee ik belangrijke doorbraken heb bereikt en een krachtige verandering heb doorgemaakt. Dit heeft me geholpen om effectiever te reageren op uitdagingen en mijn hogere zelf te ontwikkelen.
 • Mijn boodschap te verfijnen: Ik heb geleerd om mijn boodschap helder en krachtig te formuleren, zodat het aansluit bij mijn doelgroep.
 • Een diepere connectie te creëren: Samen hebben we gewerkt aan het opbouwen van een diepere emotionele connectie in mijn communicatie, waardoor potentiële klanten zich echt begrepen voelen.
 • Aansprekende content te ontwikkelen: We hebben samen aansprekende content ontwikkeld die de juiste snaar raakt bij mensen die worstelen met innerlijke conflicten.
 • Grenzen te verleggen: Ik heb geleerd om mijn waarde te erkennen en selectiever te zijn in het aantrekken van cliënten die echt klaar zijn voor verandering.
 • Te focussen op impactvolle communicatie: Door te focussen op impact, heb ik meer betrokkenheid kunnen genereren en mijn bereik vergroot.
 • Selectief te zijn in het toelaten van klanten: Ik heb geleerd om meer te verwachten van mijn potentiële klanten en selectief te zijn in wie ik toelaat tot mijn programma. Ik richt me alleen op mensen die er echt aan toe zijn om veranderingen aan te brengen in hun leven. Voor degenen die nog niet klaar zijn, bied ik een gezond alternatief aan, zodat ze op hun eigen tijd en tempo kunnen werken aan hun persoonlijke groei.

Deze aanpak heeft mij geholpen om mijn doelgroep effectiever te bereiken en echte verandering teweeg te brengen, terwijl ik zorgvuldig mijn cliënten selecteer en hen de juiste ondersteuning bied op basis van hun behoeften en bereidheid tot verandering.


Vaker nee zeggen tegen klanten

Een belangrijk inzicht met de grootste impact voor mij als coach is mijn vermogen om mijn ondergrens te bewaken en duidelijk te communiceren waar ik voor sta. Ik zeg 'nee' tegen klanten wanneer ik voel dat mijn benadering niet overeenkomt met hun behoeften of verwachtingen. Dit uit zich onder andere in:

 • Afspraak afgezegd omdat de klant zijn taak niet had volbracht, met de duidelijke boodschap: als dit niet klaar is tegen de volgende keer, stop ik ermee.
 • Duidelijk stellen: jouw woorden vragen om hulp, jouw gedrag zegt dat je niet geholpen wil worden.
 • Bij een pijn reset massage geef ik heel duidelijk aan: ik doe maximaal 3 behandelingen. Het blijft symptoombestrijding en ik heb andere tools om naar de oorzaak te gaan.
 • Ik verwacht ook wekelijks een weekend reset formulier, en wanneer dat niet is ingevuld, wijs ik daar ook op.

Ik merk nu weerstand bij klanten om zelf aan de slag te gaan, de schrijfopdrachten te doen, of naar zichzelf te kijken. Soms is het probleem nog niet groot genoeg in verhouding tot de investering na het intakegesprek.


Daarom wordt mijn "innerlijke conflict scan" uitgebreid met een aantal "rode vlaggen" vragen om op basis daarvan klanten te selecteren voor een 1-op-1 traject. Ook ben ik bezig met het ontwikkelen van een uitdagende aanpak, zodat ik kan verifiëren of mensen echt bereid zijn aan zichzelf te werken voordat we het gesprek aangaan. Deze uitdaging zal aantonen of mensen serieus zijn over verandering en hen helpen beter te begrijpen wat ze kunnen veranderen.


Dit vermogen heeft mijn aanpak krachtiger en effectiever gemaakt. Ik sta volledig achter mijn methoden en geloof in hun kracht. Ik ben niet bang om klanten te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid in het transformatieproces. Als een 'veilige stormram' breek ik met conventionele methoden en moedig ik mijn cliënten aan om dieper te graven naar de wortels van hun problemen. Dit heeft bijgedragen aan mijn groei als coach en aan de positieve veranderingen die ik zie bij mijn cliënten.


Welke meetbare resultaten heeft het opgeleverd?

De implementatie van mijn nieuwe aanpak heeft opmerkelijke resultaten opgeleverd:

 • Toename in betrokkenheid op social media: Van nauwelijks reacties naar minstens tien likes per post. Ik voel nu echt de connectie met mijn publiek groeien.
 • Omzetgroei: Een indrukwekkende sprong van €1.2K per maand naar €4.5K, en het blijft maar groeien. Mijn passie voor mijn werk vertaalt zich naar zakelijk succes.
 • Succesvolle verkoop van eerste coachingstrajecten: Ik heb mijn unieke aanpak kunnen laten zien en mijn eerste coachingstrajecten succesvol verkocht, wat een krachtige bevestiging is van mijn expertise.
 • Opmerkelijke doorbraken bij klanten: Van stoppen met medicatie tot het overwinnen van burn-out en assertief optreden tegenover familie. Ik zie mijn klanten bloeien en groeien, en dat is waar ik het allemaal voor doe.

Deze meetbare resultaten laten zien hoe mijn harde werk en toewijding tastbare successen hebben opgeleverd, zowel zakelijk als persoonlijk.


Hoe heeft het je persoonlijk veranderd?

Het behalen van deze meetbare resultaten heeft niet alleen mijn zakelijk succes vergroot, maar ook mijn persoonlijke groei gestimuleerd. Ik voel me zelfverzekerder en gesterkt door de positieve feedback van mijn cliënten. Door mijn waarde te erkennen en selectiever te zijn in mijn aanpak, ervaar ik meer voldoening en een diepere verbinding met mijn doelgroep.

Mijn omzetgroei en de impact op mijn cliënten geven me een nieuw gevoel van voldoening en vervulling. Ik straal meer zelfvertrouwen uit en voel me gesterkt om mijn unieke benadering voort te zetten.


Hoe zie je de toekomst?

Ik kijk vol optimisme naar de toekomst. Met groeiende omzet en positieve impact voel ik me geïnspireerd om mijn missie voort te zetten en meer mensen te helpen bij het overwinnen van innerlijke conflicten.


Ik zie nieuwe mogelijkheden om mijn bereik uit te breiden en nog meer waarde toe te voegen aan het leven van anderen. Mijn doel is om mijn coachingpraktijk verder te laten groeien en nog impactvoller te maken, zodat ik een bredere gemeenschap kan bereiken en positieve veranderingen kan inspireren.


Met een hernieuwde passie en vastberadenheid om anderen te begeleiden naar een betere versie van zichzelf, zie ik een veelbelovende toekomst vol groei, succes en vervulling in mijn coachingpraktijk.


Jan van Hees

Stormram bij Move & Improve

Jan van Hees is een gedreven ondernemer vol passie die zijn klanten ziet worstelen met gevoelens van stress, rusteloosheid, isolatie en onbegrip. Deze klanten lopen al lange tijd rond met deze uitdagende problemen zonder een bevredigende oplossing te vinden. Jan gelooft niet in oppervlakkige remedies; hij gaat recht op zijn doel af en gaat op zoek naar de wortel van het probleem, door beperkende denkpatronen te identificeren en te doorbreken. Met zijn unieke aanpak pakt Jan het probleem veel grondiger aan en helpt hij zijn klanten om effectiever te  reageren op hun uitdagingen zodat ze hun droomresultaten kunnen bereiken. Hij is vastbesloten om hen te helpen de weg te vinden naar een leven met meer rust, verbinding en begrip.

>