Een ondernemer die al online werkt geeft uiteraard webinars en masterclasses en wil daar het liefst zoveel mogelijk inschrijvingen voor behalen. Tegelijkertijd, verzamel je namen en e-mailadressen in MailBlue. Elke klik die je klant moet doen leidt tot conversieverlies, dat je volger sneller afhaakt. Waarom zou je dan niet een mechanisme bedenken waardoor jouw volger maar één keer hoeft te klikken in plaats van meerdere keren? Waarom zou je een landingspagina openen waar jouw volger zijn naam en e-mailadres moet invoeren, terwijl jouw MailBlue inschrijvingen die gegevens al bevatten? In deze video laat ik je zien dat je met slechts één klik, jou volger kan laten registreren voor je webinar, zonder dat hij zijn gegevens opnieuw moet invoeren.

Hoe werkt het?

Het mechanisme is vrij eenvoudig:

  • Je maakt in MailBlue een lijst aan. Ik geef elke maand dezelfde webinar. Dus elke maand komt er een aparte lijst, zodat ik de aantallen in de gaten kan houden.
  • In de nieuwsbrief die ik stuur, maak ik een link naar de bedankt pagina van de webinar. Tegelijkertijd zorg ik ervoor dat als je op de link klikt, je ook aan de lijst wordt toegevoegd die ik net heb gemaakt.
  • Ik maak in WebinarGeek een nieuwe webinar aan en richt die volledig in.
  • Ik maak een zapier account aan en ik maak de integratie: wanneer je iemand toevoegt aan de lijst, zorgt zapier ervoor dat deze ook direct wordt geregistreerd voor de webinar in WebinarGeek.

Conversie stijgt!

Je zult zien dat de conversie stijgt en dat er meer mensen zich registreren! In principe is het zo dat je klant lui is en dat hij geen zin heeft om te veel te zoeken. Bij elke klik die hij extra moet maken, kan hij twijfelen. Als je al heel wat MailBlue inschrijvingen hebt, waarom zou je dan geen gebruik maken van die gegevens die je al hebt vezameld? Dus hoe gaaf is het dan dat hij meteen geregistreerd is als hij op de link klikt? Met zapier kun je behoorlijk veel processen automatiseren.


Tags

inschrijvingen, mailblue, online, webinars


Deze artikelen helpen ook!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>