Hoe haal je meer omzet uit MailBlue? MailBlue is veel meer dan een tool waarmee je nieuwsbrieven kan sturen, maar dan heb je wel een lijst nodig. Een lijst waar elke maand minstens 50 a 100 mensen aan toe worden gevoegd. En dan?

Social media leidt alleen tot nieuwsgierigheid, niet tot omzet. Omzet komt uit je lijst. Door webinars en masterclasses te geven, en de mensen op je lijst daarvoor uit te nodigen, kun je meteen zien wie van alle volgers actief zijn.

Wat is een masterclass?

Masterclasses zijn in mijn ogen interactieve sessies in zoom voor kleine groepen. Iedereen ziet elkaar, en iedereen spart met elkaar. Heel waardevol, maar zoom houdt niet bij wie ook echt geweest is en wie niet. Dat moet je dan handmatig bijhouden, mocht je dat willen.

Wat is een webinar?

Webinars zijn voor grote groepen en is in principe alleen zenden. Je kan interactie opbouwen natuurlijk, maar jij bent als enige in beeld. Bij webinars kun je wél zien wie er live aanwezig zijn geweest. Dat maakt het opvolgen makkelijker en krachtiger, aangezien je een aparte, automatische mail kan sturen vanuit MailBlue naar degene de live aanwezig zijn geweest, maar ook naar mensen die niet aanwezig zijn geweest. Je doet voor de aanwezigen nogmaals het aanbod, daar waar je voor de afwezigen de replay stuurt. De serieuze kandidaten doe je een upsell, eventueel via een gratis adviesgesprek, de minder serieuze kandidaten krijgen een downsell, in de vorm van een online training of videoreeks.

Ook dit proces kun je dus goed automatiseren!


Tags

mailblue, masteclass, omzet, webinars


Deze artikelen helpen ook!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>